Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε σήμερα ο «βασιλιάς της γαλλικής γαστρονομίας», Paul Bocuse.

Ο Bocuse έχει ανακηρυχθεί “σεφ του αιώνα” από τον οδηγό γεύσης με κύρος Gault et Millau αλλά και το Culinary Institute of America.

Άνθρωπος με χιούμορ, με πολλά αστέρια Michelin στο ενεργητικό του και ο σεφ που ουσιαστικά επέβαλε τη Nouvelle Cuisine, η οποία είναι λιγότερο θερμιδικά πλούσια και από την κλασική κουζίνα και τονίζει τη σημασία των φρέσκων συστατικών της υψηλότερης ποιότητας.

Το πιο διάσημο εστιατόριο του ήταν το l'Auberge du Pont de Collonges, κοντά στη γενέτειρά του, Λυόν, το οποίο κατακτά διθυραμβικές κριτικές για τα πιάτα του εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Bocuse είχε επιμεληθεί το μενού που σερβιρίστηκε για την παρθενική πτήση αεροσκάφους Concorde το 1969.

Από το 1987 παρουσίαζε τον διάσημο διεθνή διαγωνισμό Bocuse d’Or , όπου 20 νεαροί και ταλαντούχοι σεφ εκτελούν τις συνταγές τους μπροστά σε μία εξέδρα με φανατισμένους οπαδούς της υψηλής γαστρονομίας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, στα τέλη Ιανουαρίου, στη γενέτειρά του Bocuse Λιόν, ενώ στις ενδιάμεσες χρονιές λαμβάνουν χώρα οι προκριματικοί σε διάφορα μέρη του κόσμου και τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι κορυφαίοι chef απ’ όλο τον κόσμο.