Τουρκία – ΗΠΑ: Δέσμευση Τραμπ ότι δεν θα εφοδιάζει με όπλα τους Κούρδους

|
THESTIVAL TEAM

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία, τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και τη Σύνοδο Κορυφής στο Σότσι της Ρωσίας. Είδηση, όμως, σύμφωνα με τους Τούρκους είναι το γεγονός ότι ο Τραμπ μετέφερε στον Ερντογάν την οδηγία που έχει δώσει, ώστε να μην παρέχονται όπλα στους Κούρδους μαχητές των YPG στη Συρία με την τουρκική πλευρά να απαντά ότι ελπίζει να δει τη διαταγή αυτή να εκτελείται.

«Η ανησυχία μας σχετικά την παροχή όπλων στις YPG διαβιβάστηκε για άλλη μια φορά στον κ. Τραμπ… Ο Τραμπ πολύ σαφώς είπε πως έχει δώσει οδηγίες να μην παρέχονται όπλα στις YPG», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Χαιρετίζουμε την υπόσχεση μη παροχής όπλων στις YPG και θέλουμε να δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη», συμπλήρωσε ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος υπογράμμισε πως Ρωσία, Ιράν και Τουρκία θα αποφασίσουν από κοινού ποιος θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.