Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών άφησε ο συνιδρυτής και κιθαρίστας των AC/DC, Malcolm Young.

Ο μουσικός έπασχε από άνοια και εγκατέλειψε τη μπάντα το 2014, μετά από 41 συνεχόμενα χρόνια (με ελάχιστη απουσία το '88). Ήταν ένα από τα οκτώ παιδιών των Σκοτσέζων William και Margaret Young, οι οποίοι μετακόμισαν όταν ο Malcolm ήταν 10 στην Αυστραλία.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατο του Malcolm Young ήρθε η συγκινητική ανακοίνωση του συγκροτήματος.

«Σήμερα με βαθιά οδύνη οι AD/DC ανακοινώνουν τον θάνατο του Malcolm Young. Μαζί με τον Angus ήταν ο ιδρυτής και δημιουργός του συγκροτήματος. Με την τεράστια αφοσίωση και δέσμευση του ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από τη μπάντα. Ως κιθαρίστας και δημιουργός ήταν τελειομανής και ένας μοναδικός άνθρωπος. Πάντα πίστευε στον εαυτό του και έλεγε αυτό που είχε στο μυαλό του. Ήταν πολύ περήφανος για τις προσπάθειες του. Η αφοσίωση του στους οπαδούς ήταν αξεπέραστη».

Η οικογένεια του Malcolm, η σύζυγος και τα δύο παιδιά, με ανακοίνωσή τους αναφέρουν, πως ο σύζυγος και πατέρας τους «από την αρχή, ήξερε τι ήθελε να επιτύχει και, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, κατέκτησαν την παγκόσμια σκηνή, δίνοντας τα πάντα σε κάθε συναυλία. Τίποτα άλλο δεν θα ήταν αρκετό για τον ίδιο και τους οπαδούς τους!»

Ο αδελφός του Angus υπογράφει το παρακάτω μήνυμα:

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε το θάνατο του Malcolm Young. Μαζί με τον Angus, ήταν ο δημιουργός και ο ιδρυτής των AC/DC. Με απίστευτη αφοσίωση και δέσμευση, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την μπάντα. Ως κιθαρίστας, συνθέτης, ήταν πρωτοπόρος, ένας τελιομανής και μοναδικός άνθρωπος.

Πάντα έμενε πιστός σε όσα πίστευε. Έκανε και έλεγε αυτό ακριβώς που ήθελε. Ήταν υπερήφανος για οτιδήποτε επιχειρούσε. Η αφοσίωση στους οπαδούς μας, αξεπέραστη.

Ως αδελφός του, μου είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω με λόγια τι σήμαινε για μένα σε όλη μου τη ζωή και το δεσμό που είχαμε. Μοναδικός και ιδιαίτερος. Αφήνει ασύλληπτη κληρονομιά που θα ζήσει για πάντα. Malcolm, τα κατάφερες καλά».