Νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ- Ρωσίας για το Ουκρανικό

|
THESTIVAL TEAM

Συνομιλίες ξεκινούν εκ νέου οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, με στόχο την επίλυση του Ουκρανικιού ζητήματος, σε μία προσπάθεια να αμβλυθούν οι διαφορές και να υποχωρήσει η κρίση στην περιοχή.

Οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Νοεμβρίου. Σε αρχικό στάδιο, η συνάντηση θα αφορά τη διερεύνηση του όποιου γόνιμου εδάφους υπάρχει ως βάση μίας κατ’ αρχήν συζήτησης.

Η πρώτη συνάντηση προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου, στο Βελιγράδι. Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει ο Kurt Volker και τη Ρωσία ο Vladislav Surkov. Το βασικό αντικείμενο της πρώτης αυτής επαφής, θα είναι οι όροι για την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία, καθώς μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί η κοινή φόρμουλα για συμφωνία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Μόσχα πρότεινε την επιτήρηση προσώπων που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς για την ασφάλεια και την συνεργασία. Η Ουάσινγκτον επιθυμεί η ειρηνευτική δύναμη να επιτηρεί ολόκληρη την περιοχή και να επιβάλει την αποχώρηση των βαρέων όπλων.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων συνεχίζονται, ενώ ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία συντηρείται εδώ και τρία χρόνια, με περισσότερους από 10.000 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.