Εντοπίστηκε το φονικό όπλο με το οποίο ο δράστης τεμάχισε την Δανή δημοσιογράφο, Κιμ Βαλ, της οποία το ακέφαλο πτώμα βρέθηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Πρόκειται για ένα πριόνι, που εντοπίστηκε χθες περίπου στο σημείο, που βρέθηκε πρώτα το πτώμα της και μετά το κεφάλι της με τα πόδια της μέσα σε πλαστικές σακούλες. Σύμφωνα με τις αρχές, εκτμάται πως αυτό το πριόνι είναι το φονικό όπλο.

Ο εντοπισμός του εργαλείου με το οποίο μπορεί ο δράστης να σκότωσε την Κιμ Βαλ, η οποία μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην διαλεύκανση της άγριας δολοφονίας στην οποία μέχρι στιγμής ο βασικός ύποπτος είναι ο Πίτερ Πάντσεν, ιδιοκτήτης του υποβρυχίου στο οποίο αποβιβάστηκε η Κιμ λίγες μέρες, πριν βρεθεί νεκρή. Ο 46χρονος βασικός κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα που συνέβη όταν στο κεφάλι της δημοσιογράφου έπεσε η καταπακτή του υποβρυχίου χωρίς, ωστόσο, να δίνει εξηγήσεις γιατί τεμάχισε το κορμί της Βαλ.

Οι αρχές ανέφεραν πως η νεκροψία δεν έδειξε κανένα κάταγμα στο κρανίο την ώρα που ο 46χρονος βασικός κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα που συνέβη όταν στο κεφάλι της δημοσιογράφου έπεσε η καταπακτή του υποβρυχίου.

Ωστόσο, οι αρχές βρήκαν πολλαπλές μαχαιριές στα γεννητικά όργανα της δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται ο θάνατος της να προήλθε ως μέρος της σεξουαλικής φαντασίας του δράστη, ο οποίος μετά αποσυναρμολόγησε και ακρωτηρίασε το σώμα της.