Το νέος της κόμμα με την ονομασία «Το Μπλε Κόμμα» αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα σήμερα η πρώην αρχηγός της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Φράουκε Πέτρι. Tο κόμμα θα εκφράζει «συντηρητική, αλλά φιλελεύθερη πολιτική στη Γερμανία και στην Ευρώπη», όπως δήλωσε η ίδια στις εφημερίδες του δικτύου «RdaktionsNetwerks Deutschland» (RND).

Η κ. Πέτρι, η οποία αποχώρησε από την AfD την επομένη των εκλογών και ενώ η ίδια είχε εκλεγεί βουλευτής στη Σαξονία, όπου η AfD αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, δήλωσε ότι το «Μπλε Κόμμα» θα αντιπροσωπεύει μια «αληθινή συντηρητική πολιτική, την οποία δεν προσφέρει πλέον κανένα από τα άλλα κόμματα στην Γερμανία». Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την ίδια, το νέο κόμμα έχει ως στόχο τις εκλογές στην Σαξονία το 2019 και τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021.

Η κ. Πέτρι, η οποία ακόμη και προεκλογικά πήρε συχνά αποστάσεις από ακραίες ιδέες που εξέφρασαν άλλα μέλη της AfD, υπεραμύνθηκε της απόφασής της να μην εγκαταλείψει τη βουλευτική έδρα που κέρδισε ως υποψήφια της AfD, υποστηρίζοντας ότι η έδρα δεν αποτελεί ιδιοκτησία του κόμματος.