Ισπανία: Η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις επιλογές για την Καταλονία

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Όλες τις δυνατές επιλογές αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Καταλονία εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, μετά την κήρυξη μιας ανεξαρτησίας με αναστολή από τον πρόεδρο της περιοχής.

“Η κυβέρνηση συνέρχεται. Και εξετάζει όλες τις επιλογές”, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πηγή. Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία είχε ανακοινώσει χθες τη σύγκληση σήμερα το πρωί του ισπανικού υπουργικού συμβουλίου εξηγώντας ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν “δεν ξέρει πού είναι, πού πηγαίνει και με ποιον”.

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η διαμάχη ανάμεσα στην ισπανική κυβέρνηση και την ηγεσία της Καταλονίας μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω συνομιλιών. “Μία μονομερής κήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα ήταν ανεύθυνη. Η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω συνομιλιών με βάση το κράτος δικαίου και εντός του πλαισίου του ισπανικού Συντάγματος”, είπε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.