Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια βίαιων συμπλοκών μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών που κρατούνται σε φυλακή της Πολιτείας Νουέβο Λεόν στο Μεξικό, όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στη φυλακή Καδερέιτα, τα ξημερώματα της Τρίτης και αρχικά τέθηκαν υπό έλεγχο, αλλά επαναλήφθηκαν και γενικεύθηκαν αργότερα την ίδια μέρα όταν μια ομάδα περίπου 20 φυλακισμένων έβαλε φωτιά σε μια πτέρυγα.

Τουλάχιστον δύο από τα θύματα μαχαιρώθηκαν και υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στη φυλακή, που βρέθηκαν αντιμέτωπες με περίπου 250 φυλακισμένους.

Ο Άλντο Φάσι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Πολιτείας, δήλωσε ότι κρατούμενοι κράταγαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ο ίδιος ανέφερε πως αν δεν είχε γίνει επέμβαση των δυνάμεων επιβολής της τάξης «θα μιλούσαμε για πολύ περισσότερους νεκρούς». Ο Φάσι διευκρίνισε ότι δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις των μελών των συμμοριών και πόσοι κατά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ