Πέντε ηλικιωμένοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε γηροκομείο που έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω του τυφώνα "Ίρμα".

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης άφησαν την τελευταία τους πνοή πέντε ηλικιωμένοι κάτοικοι ενός γηροκομείου στη Φλόριντα, που είχε μείνει χωρίς ρεύμα τα τελευταία 24ωρα λόγω του τυφώνα. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το γηροκομείο στην περιοχή Χόλιγουντ Χιλς είχε μετατραπεί σε πραγματικό «φούρνο» λόγω της μη λειτουργίας των κλιματιστικών, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας ορισμένων ιδιαίτερα ευπαθών ασθενών να επιδεινωθί ραγδαία.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, πέντε ασθενείς ξύπνησαν σήμερα σοβαρά άρρωστοι. Λίγη ώρα αργότερα, οι τρεις από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή στο γηροκομείο, ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν σε κοντινή κλινική, όπου δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να τους σώσουν.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, το γηροκομείο εκκενώθηκε και οι 120 ηλικιωμένοι κάτοικοί του έχουν πλέον μεταφερθεί σε πιο κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Μετά και τις σημερινές απώλειες, ο τραγικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα έχει φτάσει τους 50 νεκρούς. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και 37 στην Καραϊβική.