Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι βρισκόταν πριν από ένα χρόνο, διαμήνυσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στη βελτίωση των προοπτικών της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Γερμανίδα πολιτικός έκανε ειδική μνεία στη θετική πορεία των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, επικαλούμενη ως παράδειγμα και την Ελλάδα.

Παράλληλα, η ίδια επανέλαβε την πρόταση για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, στα πρότυπα του ΔΝΤ.

«Θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, ενισχύοντας περαιτέρω τη σταθερότητα της Ευρωζώνης» εξήγησε.

Επίσης, εστίασε και στην πρόταση για τη δημιουργία ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο εργασίας την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Απαντώντας, επιπλέον, στο διεθνές κατηγορώ περί πολύ υψηλών γερμανικών πλεονασμάτων, η ίδια εμφανίστηκε καθησυχαστική, εκτιμώντας ότι «η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική, όσο περιγράφεται».

Τέλος, απέρριψε τα περί «χειραγώγησης» του Βερολίνου στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, διευκρινίζοντας ότι η Γερμανία αποφεύγει κάθε «άδικη» εμπορική πρακτική.