Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από τράπεζα και κοντά στην υστηρά φρουρούμενη πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις είπε όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο ενός υποκαταστήματος της Kabul Bank.

Το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν.

Την στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν μπροστά από την τράπεζα πολλοί υπάλληλοι ασφαλείας, οι οποίοι περίμεναν για να εισπράξουν τον μισθό τους ενόψει της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των μουσουλμάνων, της Έΐντ Αλ-Άντχα, στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Γουαχίντ Μαγρόχ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δρόμος όπου βρίσκεται η τράπεζα είναι ένας εμπορικός δρόμος, ο οποίος οδηγεί στην πλατεία Μασούντ, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερων Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.