Νότια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ προετοιμάζεται για νέα πυρηνική δοκιμή

|
THESTIVAL TEAM

Νέα πυρηνική δοκιμή φαίνεται να ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα, όπως ισχυρίζονται αξιωματούχοι της Σεούλ. Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας (ΝΙS) ενημέρωσε τους νομοθέτες της χώρας ότι έχει ανιχνεύσει σημάδια που δείχνουν ότι η Πιονγιάνγκ ετοιμάζεται για νέα εκτόξευση από την Punggye-ri.

Όπως αναφέρει το CNN, η φημολογία για το πότε η Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει δοκιμές έχει υπάρξει έντονη κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά όπως αποδείχτηκε τα περισσότερα τεστ σχετίζονται με σημαντικά γεγονότα και ημερομηνίες που σχετίζονται με την ιστορία της χώρας.

Η τελευταία πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, με την κρατική τηλεόραση της χώρας να ανακοινώνει ότι ι επιστήμονες είναι πλέον σε θέση να τοποθετήσουν πυρηνικές κεφαλές σε βαλλιστικούς πυραύλους. Την ίδια ώρα, είχε ανακοινωθεί ότι δεν υπήρξε διαρροή πυρηνικού υλικού από τη δοκιμή.

Αναλυτές είχαν αναφέρει από την πρώτη στιγμή ότι ο ισχυρισμός της Βόρειας Κορέας ήταν σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.