Κάμερα ιρακινών στρατιωτών κατέγραψε την στιγμή που ένας βομβιστής αυτοκτονίας εγκατέλειψε την φονική αποστολή του και τράπηκε έντρομος σε φυγή κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής πυρών με τζιχαντιστές κοντά στη Μοσούλη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, την ώρα που το όχημα αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους πλησιάζει ένα συγκρότημα κτιρίων σε έναν οικισμό έξω από τη Μοσούλη (που πιστεύεται ότι ήταν ο στόχος του επίδοξου βομβιστή) οι Ιρακινοί στρατιώτες εξαπολύουν σφοδρή επίθεση με μια «βροχή» από σφαίρες.

Έντρομος, ο οδηγός πηδάει έξω από το όχημα με τα εκρηκτικά προτού φτάσει στον στόχο του και το βάζει στα πόδια για να βρει κάλυψη. Στη συνέχεια, οι Ιρακινοί στρατιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο αυτοκίνητο, το οποίο τινάζουν στον αέρα με μια ρουκέτα ώστε να μην πέσει ξανά στα χέρια των τζιχαντιστών.

Το βίντεο πιστεύεται ότι έδωσε στη δημοσιότητα ο ιρακινός στρατός, που το τελευταίο διάστημα έχει ανακτήσει μαζί με τους συμμάχους τους αρκετές περιοχές οι οποίες μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Δείτε το βίντεο: