Τη σύνθεση της κυβέρνησής του στη βάση της αυτοδύναμης πλειοψηφίας που κατέκτησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η κυβέρνηση, η οποία θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα είναι μικρότερη από την προηγούμενη, επίσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ειδικότερα, η νέα κυβέρνηση υπό τον Έντι Ράμα, θα αποτελείται από 15 υπουργούς, έναντι 21 μελών που είχε η προηγούμενη. Εξ αυτών οι οκτώ είναι γυναίκες.

Στο υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει ο Ντμίτρι Μπουσάτι, ενώ στην κυβέρνηση εισέρχεται και ο πρώην πρωθυπουργός Παντελί Μάικο, ο οποίος τοποθετήθηκε στο νεοϊδρυθέν χαρτοφυλάκιο για τους Αλβανούς της διασποράς.
Πρόεδρος της Βουλής ορίστηκε το ιστορικό στέλεχος των Σοσιαλιστών Γκραμός Ρούτσι.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος προκάλεσε αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, με το Δημοκρατικό Κόμμα να κάνει λόγο για «κυβέρνηση απογόνων του Ενβέρ Χότζα» και το Κόμμα Εναλλακτικής Ολοκλήρωσης να προαναγγέλλει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα καταστούν «εφιάλτης» για τους κυβερνώντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ