Σάρωσαν και το Χιούστον, μετά τις ακτές της Πολιτείας του Τέξας, ο φονικός τυφώνας Χάρβεϊ και οι βροχές, που αυτός προκάλεσε. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Χιούστον, αναφέρονται παντού πλημμύρες και έκανε γνωστό ότι θα προστεθούν 40 πλοιάρια στα υπάρχοντα μέσα διάσωσης, για να απομακρύνουν ανθρώπους από τις συνοικίες και τους αυτοκινητόδρομους, που έχουν κατακλυστεί από τα νερά.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν λάβει περισσότερες από 2.000 εκκλήσεις από ανθρώπους παγιδευμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα. Δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων θα εκκενωθούν πλήρως.

«Μη βγαίνετε στον δρόμο. Μην υποθέτετε ότι η καταιγίδα πέρασε» τόνισε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων στο Χιούστον έχουν προσωρινά διακοπεί. Ο δήμος θα ανοίξει δύο νέα καταφύγια –εκ των οποίων το ένα σε ένα συνεδριακό κέντρο– για να στεγάσουν τους πληγέντες.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες διάσωσης κάλεσαν τους κατοίκους που κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των νερών να σκαρφαλώνουν στις στέγες των σπιτιών τους και όχι στις σοφίτες. Προειδοποίησαν επίσης τα 2 εκατομμύρια των κατοίκων του Χιούστον να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους επειδή οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι.

Ο λογαριασμός του σερίφη της κομητείας Χάρις στο Twitter είχε επίσης πλημμυρίσει από αιτήματα για παροχή βοήθειας. Ο σερίφης Εντ Γκονζάλες είπε ότι οι βοηθοί του ελέγχουν μια ανεπιβεβαίωτη ακόμη πληροφορία ότι μια γυναίκα και ένα παιδί βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα όχημα που βυθίστηκε στα νερά σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Χιούστον.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, ενός άνδρα στο Ρόκπορτ, το σπίτι του οποίου τυλίχθηκε στις φλόγες και μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητό της στο δυτικό Χιούστον.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι στο Ρόκπορτ τραυματίστηκαν.