Τριπλό χτύπημα φαίνεται να σχεδίαζαν οι τρομοκράτες, που σκότωσαν 14 άτομα και τραυμάτισαν πάνω από εκατό στην Καταλονία της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να ρίξουν ένα βαν με εκρηκτικά στη Λας Ράμπλας, ένα δεύτερο στη Sagrada Familia και ένα τρίτο στο λιμάνι της πόλης, αναφέρει σε δημοσίευμα της, η εφημερίδα El Espanol. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν οι βόμβες με τις οποίες σχεδίαζαν να επιτεθούν ήταν ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στις επιθέσεις του.

Ωστόσο, η έκρηξη στην πόλη Αλκανάρ την προηγούμενη μέρα, που προκλήθηκε από τις φιάλες που είχαν συγκεντρώσει οι τρομοκράτες, φαίνεται πως τους χάλασε τα σχέδια καθώς φοβήθηκαν πως οι αρχές θα έφταναν σύντομα στα ίχνη τους. Έτσι αποφάσισαν να αυτοσχεδιάσουν και να επιτεθούν με το λευκό βαν, παρασύροντας στο θάνατο πολλούς περαστικούς.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερα από 20 βαρέλια με βουτάνιο αλλά και με το εξαιρετικά επικίνδυνη ουσία TATP (Acetone peroxide), η οποία ονομάζεται και "Μητέρα του Σατανά", εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκρήξεων που προκαλεί «κατά λάθος».

Ο καθεδρικός ναός Sagrada Familia, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένα από τα αξιοθέατα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ευρώπη.

Ο αρχιτέκτονας Antonio Gaudi άρχισε να τον κατασκευάζει το 1882, ο οποίος πέθανε το 1926. Η εκκλησία παραμένει ημιτελής.