Ο Μικ Τζάγκερ, ο τραγουδιστής των Rolling Stones, αποκάλυψε ένα νέο κομμάτι του στο οποίο αποτυπώνει την ανησυχία και την αβεβαιότητα για το Brexit.

Στα 74 χρόνια του, ο Βρετανός μουσικός πειραματίζεται με το έκρυθμο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα με ένα τραγούδι του οποίου ο τίτλος είναι «England Lost» («Χαμένη Αγγλία»).

«Έψαξα την Αγγλία αλλά δεν τη βρήκα. Πιστεύω ότι χάνω τη φαντασία μου. Βαρέθηκα να μιλώ για μετανάστευση. Δεν μπορείς να μπεις και δεν μπορείς να βγεις», τραγουδά ο γερόλυκος της ροκ σε ρυθμό μπλουζ.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τζάγκερ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Beats 1 για έναν απογοητευτικό αγώνα ποδοσφαίρου, στον οποίο η Αγγλία έχασε, σε έναν κεκαλυμμένο υπαινιγμό στο Brexit, «μια δύσκολη στιγμή της ιστορίας», μετέδωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PA.

Το τραγούδι εκφράζει «ένα αίσθημα ανασφάλειας, σαν να μην ξέρεις πού πηγαίνεις», πρόσθεσε ο Τζάγκερ.

Το βιντεοκλίπ, μαυρόασπρο, δείχνει τον βρετανό ηθοποιό Λουκ Έβανς που προσπαθεί να ξεφύγει από ανθρώπους που τον ακολουθούν και τον εμποδίζουν να διαφύγει. Ένα κοριτσάκι τον ρωτά: «Πού νομίζεις ότι μπορείς να πας;», με ύφος που υποδηλώνει ότι δεν είναι δυνατή η έξοδος από τη χώρα.