Τουλάχιστον 30 άτομα, μεταξύ τους άμαχοι πολίτες και στρατιωτικοί, σκοτώθηκαν σε μια προσπάθεια διάσωσης μιας ομάδας πετρελαϊκής έρευνας τα μέλη της οποίας είχαν απαχθεί από μαχητές που θεωρούνται μέλη της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, είπαν αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters χθες.

Η ομάδα που έψαχνε για πετρέλαιο στην εμπόλεμη βορειοανατολική Νιγηρία αποτελούνταν από μέλη της κρατικής εταιρείας πετρελαίου καθώς και πανεπιστημιακούς (ερευνητές και προσωπικό), ενώ η ομάδα που έκανε την προσπάθεια διάσωσης αποτελούνταν από στρατιωτικούς και πολιτοφύλακες.

Προχτές ο στρατός ανακοίνωσε ότι είχε ανακτήσει τις σορούς εννιά στρατιωτών και ενός πολίτη, κατά τη διάσωση του προσωπικού της Νιγηριανής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (ΝΕΕΠ), που αποτελούσαν μέρος της ερευνητικής ομάδας.

Ο συνολικός αριθμός στρατιωτών που σκοτώθηκε είναι 12, είπε στρατιωτική πηγή στη ΒΑ Νιγηρία ανώνυμα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου χθες, δύο ακαδημαϊκοί και τουλάχιστον ένας οδηγός βρίσκονταν μεταξύ τουλάχιστον πέντε νεκρών. Άλλα τέσσερα μέλη του πανεπιστημίου αγνοούνται, είπε ο υποδιευθυντής του γραφείου τύπου, Άχμεντ Μοχάμεντ.