Συνολικά 20 άτομα συνελήφθησαν στο Πακιστάν, τα οποία κατηγορούνται ότι διέταξαν έναν άνδρα να βιάσει μια 16χρονη, σε αντίποινα για το βιασμό της αδελφής του από τον αδελφό του θύματος.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν κοντά στην πόλη Μουλτάν της επαρχίας Παντζάμπ στο κεντρικό Πακιστάν, ενώ οι αρχές αναζητούν άλλα εφτά άτομα.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr και σύμφωνα με την πακιστανική αστυνομία, οι οικογένειες των δύο κοριτσιών συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς. Μέλη και των δύο οικογενειών συγκεντρώθηκαν για να αποφασίσουν τι θα γίνει μετά το βιασμό του πρώτου θύματος, ενός 12χρονου κοριτσιού.

«Το συμβούλιο του χωριού διέταξε τον βιασμό της 16χρονης ως τιμωρία επειδή ο αδελφός της είχε βιάσει τη 12χρονη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας επισημαίνοντας ότι ένας άνδρας παραπονέθηκε στο συμβούλιο του χωριού ότι η 12χρονη αδελφή του έπεσε θύμα βιασμού από τον ξάδελφό τους και τότε το συμβούλιο τον διέταξε να βιάσει την αδελφή του κατηγορούμενο σε αντίποινα, πράγμα που έκανε.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dawn το κορίτσι αναγκάστηκε να εμφανιστεί μπροστά στο συμβούλιο και υπέστη το βιασμό μπροστά τους και ενώπιον των γονέων της.