Την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας σε 15 νησιά του Αιγαίοι αμφισβητεί ανοιχτά με δηλώσεις του ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης "Γκρίζοι Λύκοι", Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Απειλές προς την Ελλάδα εκτόξευσε - υποστηρίζοντας αφενός ότι η χώρα μας και αφετέρου ότι η κυριαρχία της Ελλάδας επί δεκαπέντε νησιών του Αιγαίου είναι παράνομη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα παραβιάζει το δίκαιο της καλής γειτονίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων αναλυτικά ανέφερε: "Χθες εορτάσαμε την 94η επέτειο την Συνθήκης της Λωζάνης. Η Λωζάνη είναι ένας πολιτικός και διπλωματικός θρίαμβος. Σκίστηκε η Συνθήκη των Σεβρών και πετάχτηκε από το τραπέζι (των διαπραγματεύσεων). Η Τουρκική Δημοκρατία δημιουργήθηκε σε συνθήκες ανέχειας. Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου η οποία συμπίπτει με την επέτειο της Λωζάνης είναι προκλητική. Δεκαπέντε νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο. Κατακρίνω την στάση της Ελλάδας, η οποία δεν συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονιάς".

Στην συνέχεια, ο κ. Μπαχτσελί είπε: "Ας μην δοκιμάσουν την υπομονή μας. Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιθυμούν να πεταχτούν στην θάλασσα και να κυνηγηθούν, τότε θα τους εντοπίσουμε όπου και αν κρύβονται και θα τους πετάξουμε».