Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο παρουσίασε ένα remix της διεθνούς μουσικής επιτυχίας και άλλαξε τους στίχους, τραγουδώντας: «Αργά, πάρε ένα ψηφοδέλτιο και όχι ένα όπλο, εξέφρασε τις ιδέες σου πάντα ειρηνικά και ήρεμα» και χτύπησε παλαμάκια στο ρυθμό του τραγουδιού.

Οι Πορτορικανοί λοιπόν καλλιτέχνες, Luis Fonsi και Daddy Yankee δεν φάνηκαν να ενθουσιάζονται με αυτή την κίνηση του Προέδρου της Βενεζουέλας, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε κοινωνική αναταραχή και θρηνεί πάνω από 100 θύματα στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής Luis Fonsi, καταδίκασε την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη χρήση του Despacito: "Δεν έδωσα ποτέ την έγκριση για τη χρήση ή την αλλαγή των στίχων στο" Despacito "για πολιτικούς σκοπούς, πολύ λιγότερο στη μέση της αξιοθρήνητης κατάστασης που αντιμετωπίζει μια χώρα που αγαπώ όσο η Βενεζουέλα", έγραψε χαρακτηριστικά στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά μέσα. «Η μουσική μου είναι για όλους εκείνους που θέλουν να την ακούσουν και να την απολαύσουν, και όχι για να την χρησιμοποιούν ως προπαγάνδα που επιχειρεί να χειριστεί τη βούληση ενός λαού που ουρλιάζει για την ελευθερία του και για ένα καλύτερο μέλλον".

Δείτε τη σχετική ανάρτηση και το βίντεο από προεκλογική εκστρατεία του Μαδούρο, που προκάλεσε τη συγκεκριμένη αντίδραση του δημιουργού του Despacito: