Η Anne Dufourmantelle, μία από τις σημαντικότερες φιλοσόφους και ψυχαναλύτριες στη Γαλλία, έχασε τη ζωή της, προσπαθώντας να σώσει δύο μικρά παιδιά από πνιγμό.

Το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην παραλία Pampelonne, κοντά στο Σαιν-Τροπέ.

H 53χρονη φιλόσοφος καθόταν στην παραλία, όταν αντιλήφθηκε ότι δύο παιδιά στη θάλασσα πάσχιζαν, χωρίς αποτέλεσμα, να βγουν στην στεριά. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως η γυναίκα προσπάθησε να κολυμπήσει ως το σημείο που βρίσκονταν τα παιδιά για να τα βοηθήσει, παρασύρθηκε ωστόσο από ένα ισχυρό ρεύμα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της.

Τα παιδιά διασώθηκαν τελικώς από ναυαγοσώστες αλλά η Γαλλίδα φιλόσοφος δεν είχε την ίδια τύχη, αφού όλες οι προσπάθειες ανάνηψης μετά την ανάκτηση της απέβησαν άκαρπες.

Η Dufourmantelle είχε πλούσιο έργο είχε γράψει δοκίμια σχετικά με τη σημασία της ανάληψης ρίσκων και την ανάγκη αποδοχή, ανάμεσα στα οποία και το βιβλίο της για τη σημασία του ρίσκου στην ανθρώπινη ζωή με τίτλο «Praise of Risk» («Ωδή στο ρίσκο«, 2011). Στην Ελλάδα η Dufourmantelle έγινε γνωστή με το «Τόνι Νέγκρι, Η ζωή μου από το Άλφα ως το Ωμέγα».