Τη θέση του για την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

"Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επιτέλους να λάβει τώρα ξεκάθαρα θέση απέναντί της και να επιδιώξει αντί της ένταξης μια συντεταγμένη συνεργασία μαζί της ως γείτονα", τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt"
.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σεμπάστιαν Κουρτς χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι ο Γερμανός ομόλογός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ "επανεξέτασε την άποψή του για την κατάσταση στην Τουρκία και την αντιμετώπισή της".

"Η σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο Γερμανός Πέτερ Στόιντνερ, καθώς επίσης και του τουρκικής καταγωγής Γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ, είναι αυθαίρετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές. Η εκτίμησή μου ότι η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται από την Ευρώπη επαληθεύεται ολοένα και περισσότερο", τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών στην γερμανική εφημερίδα