Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός, από τα επεισόδια, που ξέσπασαν χθες, ανάμεσα σε οπαδούς δύο ομάδων στο Ντακάρ της Σενεγάλης την ώρα που οι θεατές ετοιμάζονταν να φύγουν από το γήπεδο.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και το πλήθος πανικοβλήθηκε, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν, κατά δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού της Σενεγάλης και πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS.

Όπως διευκρίνησε το APS, τουλάχιστον 49 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά στο στάδιο Ντεμπά Ντιόπ. Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο γήπεδο για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα και να διακομιστούν σε νοσοκομεία τα θύματα.

Το πρακτορείο εξήγησε ότι υπήρξαν συμπλοκές και εκτοξεύθηκαν αντικείμενα «στο τέλος των καθυστερήσεων» του αγώνα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων εναντίον μερίδας οπαδών την ώρα που το γήπεδο ήταν ακόμη κατάμεστο, με αποτέλεσμα το πλήθος να καταληφθεί από πανικό.

Μια παρόμοια εκδοχή των γεγονότων έδωσε σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπουργός Αθλητισμού της Σενεγάλης Ματάρ Μπα.

Η Σενεγάλη επικρίθηκε έντονα φέτος για την έλλειψη ασφάλειας σε εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή, ειδικά μετά το θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε μια θρησκευτική συγκέντρωση τον Απρίλιο.