Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών με σημερινή του ανακοίνωση καταδικάζει την κατάθεση στεφάνου στους τάφους αντιστασιακών από το ΕΛΑΜ, γεγονός που προκάλεσε και επεισόδιο στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Με αυστηρή γλώσσα, ο Σύνδεσμος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την παρουσία ακροδεξιών και νεοφασιστών στο σημερινό μνημόσυνο των πεσόντων κατά το προδοτικό πραξικόπημα από την ΕΟΚΑ Β΄ και τη Χούντα των Αθηνών.

Δυστυχώς χωρίς καμία αιδώ, οι σύγχρονοι απολογητές της ΕΟΚΑ Β΄ και της Χούντας, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και άκρατου λαϊκισμού εξακολουθούν να σπιλώνουν την μνήμη όσων αντιστάθηκαν κατά του προδοτικού πραξικοπήματος, θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για την πατρίδα και την δημοκρατία». 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της  η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η παρουσία του ΕΛΑΜ στο μνημόσυνο και η κατάθεση στεφανιού στους τάφους των δολοφονημένων αντιστασιακών, προκάλεσε την έντονη και δικαιολογημένη αντίδραση των συγγενών των πεσόντων και των υπολοίπων παρευρισκομένων.