Απορρίπτει η τουρκική κυβέρνηση τα περί ελεγχόμενου πραξικοπήματος

|
THESTIVAL TEAM

Τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση ήταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, πριν από ένα χρόνο στην Τουρκία, απέρριψε ο αντιπρόεδρος της χώρας, Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Δεν επρόκειτο για μια ελεγχόμενη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, ήταν μια απόπειρα πραξικοπήματος που απετράπη από τον τουρκικό λαό», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, ένα χρόνο μετά το αιματηρό αποτυχημένο πραξικόπημα, τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουλίου 2016.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επανέλαβε ότι οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό υποστηρικτών του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει τον εγκέφαλο της απόπειρας. Ο Κουρτουλμούς απέρριψε ότι αυτό, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ένα κυνήγι μαγισσών.

«Ο στόχος μας είναι να βρούμε αυτούς που έχουν δεσμούς με αυτή την οργάνωση και υποστηρίζουν αυτή την οργάνωση. Προσπαθούμε να τους εκκαθαρίσουμε. Δεν θέλουμε να επιφυλάξουμε άδικη μεταχείριση σε κανέναν», τόνισε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.