Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναλαμβάνει και πάλι δράση προς όφελος του Δημοκρατικού κόμματος: σήμερα αναμένεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο σε μια ιδιωτική εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία στη συνάντηση αυτή με επίκεντρο τη νέα επιτροπή των Δημοκρατικών, τη National Democratic Redistricting Committee, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, Έρικ Χόλντερ.

Αποστολή της επιτροπής αυτής είναι να χρηματοδοτήσει τις επόμενες εκλογικές μάχες σε τοπικό επίπεδο στις αμερικανικές πολιτείες κι απώτερος στόχος οι Δημοκρατικοί να καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο των τοπικών κοινοβουλίων ενόψει της στρατηγικής σημασίας διαδικασίας επανασχεδιασμού των περιφερειών του Κογκρέσου που θα λάβει χώρα μετά το 2020.

Στις ΗΠΑ, οι 435 εκλογικές περιφέρειες της Βουλής των Αντιπροσώπων επανακαθορίζονται κάθε δέκα χρόνια στο πλαίσιο της δεκαετούς απογραφής. Η επόμενη απογραφή θα γίνει το 2020.

Τα τοπικά κοινοβούλια, που δρουν ανεξάρτητα από το ομοσπονδιακό Κογκρέσο, επαναπροσδιορίζουν αυτές τις περιφέρειες. Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν σήμερα τα τοπικά κοινοβούλια στις 32 εκ των 50 πολιτειών.

Πηγή: ΑΜΠΕ