Οι πιθανότητες εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα μειώνονται μετά από τις τελευταίες ενέργειες της Πιονγιάνγκ.

Αυτό δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νικ Χέιλι, προσθέτοντας ότι αν αναγκαστεί, η χώρα της θα χρησιμοποιήσεις τις στρατιωτικές της δυνάμεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προτιμά να μην κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Μία από τις δυνατότητές μας βρίσκεται στις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν αναγκαστούμε, αλλά προτιμούμε να μην χρειαστεί να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε η κ. Χέιλι στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο συνεκλήθη με θέμα την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι θα προτείνει εντός των επομένων ημερών την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Προειδοποίησε εξάλλου ότι η Ουάσιγκτον είναι προετοιμασμένη να διακόψει τις εμπορικές της σχέσεις με χώρες που διατηρούν συναλλαγές µε τη Βόρεια Κορέα.