Τουρκία: Συνέλαβαν 12χρονο κορίτσι – Επιδρομές σε 9 επαρχίες

|
THESTIVAL TEAM

Με 5,25 κιλά εκρηκτικών TNT και εννέα πυροκροτητές στην κατοχή του συνελήφθη Σύρος, στην προσπάθειά του να περάσει παράνομα στην Τουρκία, ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νέα αντιτρομοκρατική επιχείρηση.

«Παράπλευρη», χαρακτηρίζουν οι τουρκικές αρχές την επιδρομή στα Άδανα, κατά την οποία η αστυνομία συνέλαβε 12χρονο κορίτσι από την Ινδονησία και τουλάχιστον δέκα ακόμη υπόπτους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία συνέλαβε 25 ανθρώπους σε εννέα επαρχίες, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, με στόχο «υπόπτους που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και οι οποίοι περιλαμβάνονταν σε καταλόγους με άτομα που παρακολουθούνταν από τις αρχές εδώ και τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Τα τελευταία χρόνια οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με το ΙΚ και έχουν απελάσει περίπου 3.290 ξένους μαχητές από 95 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.
Επίσης έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 38.269 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.