Σάλος στη Ρωσία: Κανάλι προσφέρει εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε ομοφυλόφιλους!

|
THESTIVAL TEAM

Ρωσικό κανάλι θρησκευτικού περιεχομένου προσφέρει εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε ομοφυλόφιλους, ώστε να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα. Το κανάλι, το οποίο προωθεί τις αξίες του χριστιανισμού, μιλά πολύ συχνά προσβλητικά για τις κοινότητες ΛΟΑΤ και θεωρεί την ομοφυλοφιλία «αρρώστια». Η ανάρτηση ξεσήκωσε αντιδράσεις, αν και η πρωτοβουλία είχε και υποστηρικτές.

Το βίντεο που ανήρτησε στα κοινωνικά του δίκτυα το κανάλι Tsargrad TV καλεί τους ομοφυλόφιλους να διεκδικήσουν το εισιτήριο, αφού, όπως τόνισε ο παρουσιαστής Αντρέι Αφανασιγιέφ, «πρόσφατα η Καλιφόρνια- η πιο φιλελεύθερη πολιτεία των ΗΠΑ- πρότεινε τη διευκόλυνση απόκτησης πράσινης κάρτας στους ρώσους ανώμαλους».

«Το προσωπικό του Tsargrad TV υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης, είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε όποιον επιθυμεί να μεταναστεύσει με αξιοπρέπεια και να παράσχουμε ιατρικό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει ότι είναι ομοφυλόφιλος ή ότι έχει κάποια άλλη μορφή διαστροφής» πρόσθεσε ο παρουσιαστής.

«Επιθυμούμε πραγματικά να μετοικήσετε εκεί, εκεί όπου θα είστε ελεύθεροι να παραδοθείτε στις αμαρτίες σας».

Το κανάλι επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για αστείο ή ειρωνεία και ότι θέλει πραγματικά να κάνει μια καλή πράξη.

Ρώσος σεξολόγος, βέβαια, εξήγησε σε γνωστή ιστοσελίδα της χώρας, ότι είναι αδύνατο να παρέχει κανείς τέτοιο ιατρικό πιστοποιητικό, εφόσον οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν θεωρούνται παθήσεις.

Το εν λόγω κανάλι είναι καθαρά θρησκευτικού περιεχομένου και δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει τις αξίες του ορθόδοξου χριστιανισμού. Το όνομά του σημαίνει «Κωνσταντινούπολη», στοιχείο που μαρτυρά την θρησκευτική και πολιτική του κατεύθυνση, ενώ ισχυρίζεται ότι το κοινό του είναι το ¼ περίπου του ρωσικού πληθυσμού.

Ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του Tsargrad TV, Κονσταντίν Μαλοφίφ, είναι υποσχόμενος επιχειρηματίας που υποστηρίζει δημόσια τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος έχει πει ότι βλέπει το κανάλι του ως αντίστοιχο του αμερικανικού Fox News.

Το ρωσικό κανάλι συχνά αποκαλεί τις δυτικές χώρες ως «χώρες για ανθρώπους με χαμηλές ηθικές αξίες».

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αποδοχή της προσφοράς, αλλά παραμένει ασαφές το πόσο σοβαρές είναι οι προθέσεις τους.

«Φαίνεται ότι αυτό είναι το τυχερό μου εισιτήριο για να φύγω μακριά από αυτή την απαίσια χώρα. Πού πρέπει να κάνω την αίτηση;» ρώτησε ένας χρήστης.

Η πλειοψηφία όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν αγανακτισμένοι, αποκαλώντας τους υπεύθυνους του καναλιού «αγρίους», ενώ ορκίστηκαν να το διαγράψουν και να το αποκλείσουν από τη ροή των ειδήσεων στα κοινωνικά τους δίκτυα.

Κάποιοι, ωστόσο, συμφώνησαν με το κανάλι. «Υποστηρίζουμε το Tsargrad. Αφήστε τους γκέι να πάνε στην Αμερική. Εμείς στη Ρωσία έχουμε τις δικές μας αξίες, αυτές της ορθοδοξίας. Του Θεού», έγραψε ένας χρήστης.

Η προκατάληψη απέναντι στους ομοφυλόφιλους είναι διαδεδομένη στη Ρωσία. Πολιτικοί αρχηγοί παρουσιάζουν την ομοφυλοφιλία ως σημάδι εκφυλισμένης ηθικής και ασκούν έντονη κριτική στις χώρες που προωθούν ίσα δικαιώματα και για τις ΛΟΑΤ κοινότητες.

Πηγή: news.in.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.