Τζιχαντιστές δημοσιοποίησαν βίντεο που φέρεται να δείχνει δυτικούς που κρατούνται όμηροι

|
THESTIVAL TEAM

Ισλαμιστές μαχητές που δρουν στο Μαλί έδωσαν στη δημοσιότητα, πριν από την περιφερειακή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στο Μαλί και στην οποία συμμετέχει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ένα βίντεο που φέρεται ότι εικονίζει έξι δυτικούς ομήρους.

Ένας αφηγητής που μιλάει στα αγγλικά λέει πως στο 17λεπτο βίντεο εμφανίζονται όμηροι από τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία, την Κολομβία, την Αυστραλία, τη Ρουμανία και την Ελβετία. Το βίντεο φέρει την ονομασία της μαχητικής οργάνωσης JNIM, η οποία συνδέεται με την αλ-Κάιντα.Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εικόνων ούτε το πότε βιντεοσκοπήθηκαν.

Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ο Ρουμάνος που εμφανίζεται στο βίντεο, ο Ιούλιαν Γκέργκουτ, είχε απαχθεί τον Απρίλιο 2015 από ένα ορυχείο στην Μπουρκίνα Φάσο.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει ενώ η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε πως γνωρίζει για το βίντεο και ζήτησε την απελευθέρωση του Ελβετού πολίτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτο: bbc.com

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.