Τους δρόμους του Καράκας γέμισαν και πάλι χιλιάδες πολίτες, τρεις μήνες ακριβώς μετά την έναρεξη των κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης Μαδούρο. Υπενθυμίζεται, ότι στη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων, 89 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Περίπου 3.000 άνθρωποι έκαναν πορεία όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στη Λουίζα Ορτέγα, τη γενική εισαγγελέα της χώρας η οποία έχει αναχθεί σε μια από τους πιο σκληρούς επικριτές του Μαδούρο. Η Ορτέγα αναμένεται να παρουσιαστεί την Τρίτη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα την παραπέμψει σε δίκη. Ηδη της έχει απαγορευθεί να φύγει από τη χώρα και έχουν παγώσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο βουλευτής Πέδρο Καρένο ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να ελέγξει «την πνευματική υγεία» της Ορτέγα. Την κατηγόρησε ότι «είπε ψέματα» πως δεν ενέκρινε τον διορισμό 33 δικαστών, οι οποίοι είχαν, σύμφωνα με την ίδια, οριστεί παράτυπα από το προηγούμενο κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2015. Από την πλευρά της η γενική εισαγγελέας κατηγορεί τον Μαδούρο ότι επιβάλλει «κρατική τρομοκρατία» εξαιτίας της βίας που ασκούν οι δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών.

Επίσης είναι αντίθετη στη δημιουργία από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας μιας συνταγματικής συνέλευσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος που υιοθετήθηκε υπό την προεδρία του εκλιπόντος Ούγκο Τσάβες. Η Ορτέγα έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτες κάποιες από τις διαδικασίες που προτείνει να χρησιμοποιηθούν για τον διορισμό των μελών της συνέλευσης ο Μαδούρο.

Η Ορτέγα ευχαρίστησε τους διαδηλωτές για τη στήριξή τους. «Η εμπιστοσύνη σας ενισχύει τη θεσμική μας μάχη. Η υπεράσπιση του Συντάγματος είναι καθήκον όλων», τόνισε στο Twitter.