Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Ο 59χρονος σοσιαλιστής και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας διευκρινίζει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν θα έκανε μια «καμπάνια για την καμπάνια» για την προεδρία της Κομισιόν «παρά μόνον με την αξίωση να κερδίσω». Η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν το 2019, δεν αποτελεί πάντως τη μοναδική επιλογή του. «Θα μπορούσα να κάνω καλά και κάτι άλλο», προσθέτει.

Ο κ. Μοσκοβισί αναγνωρίζει ότι «η Σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης βρίσκεται σε κρίση». «Λείπουν η συνοχή, η ηγεσία και οι ιδέες. Το ερώτημα είναι εάν μπορούμε αυτά να τα οικοδομήσουμε σε ένα-δύο χρόνια», επισημαίνει.

Τονίζει ακόμη ότι η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία «πρέπει να ανανεωθεί. Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε τους εκπροσώπους του κέντρου προδότες και τους Αριστερούς τρελούς. Πρέπει να αναπτύξουμε ένα σχέδιο για το πώς θα θέσουμε τέρμα στην ανισότητα στην Ευρώπη. Πρέπει να αποδείξουμε ηγετικές ικανότητες, διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» αναφέρει.