Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με φόντο το Κυπριακό.

Στις 9:00 το πρωί θα προηγηθεί συνάντηση του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον κ. Αναστασιάδη και στις 10:00 με τον κ. Ακιντζί. Το μεσημέρι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα παραθέσει γεύμα στους δύο ηγέτες και στους διαπραγματευτές των δύο πλευρών ενώ στις 16:00 έχει προγραμματιστεί δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ.

Στις 19:00 το απόγευμα ο κ. Γκουτέρες θα λάβει μέρος στη διαπραγμάτευση στο δεύτερο τραπέζι για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού. Χθες στο δεύτερο τραπέζι σημειώθηκε εμπλοκή καθώς ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θέλησε να συζητήσει τίποτα άλλο πλην των προνομίων για τους Τούρκους πολίτες. Υπήρξε έντονη αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία ξεκαθάρισε ότι οι συνομιλίες γίνονται για τη Κύπρο και όχι για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων της Τουρκίας.

Ο κ. Γκουτέρες θα έχει επίσης επαφές με τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Βρετανίας και της ΕΕ.

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στο Κραν Μοντανά και ο Άλαν Ντάνκαν, υφυπουργός για ευρωπαϊκά θέματα της Βρετανίας.

Την ώρα που ο ΓΓ του ΟΗΕ θα παραθέτει γεύμα στον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, αναμένεται να παρακαθίσουν σε γεύμα και οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσοσγλου.