Συνολικά 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο του Λονδινου σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία.

Νωρίτερα η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι τουλάχιστον 120 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποίησαν οι αρχές έπειτα από την πυρκαγιά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βρετανική αστυνομία εκτιμά ότι 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ή συνεχίζουν να αγνοούνται έπειτα από την φονική πυρκαγιά, αλλά όπως τόνισε σήμερα η επικεφαλής της αστυνομίας Φιόνα Μακ Κόρμακ, θα χρειαστούν πολλοί μήνες πριν γίνει γνωστός ο τελικός απολογισμός των θυμάτων.

Η Μέι δήλωσε ότι οι αποτυχίες στους ελέγχους ασφαλείας έδειξαν ότι υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα πυρασφάλειας που είναι αποτέλεσμα αποτυχιών πολλών δεκαετιών.

«...Υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα, όπως πώς και γιατί αυτό συνέβη και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στο μέλλον», επισήμανε η βρετανίδα Πρωθυπουργός.

«Αυτή η καταστροφή πρέπει να μας αφυπνίσει», τόνισε, ενώ συγκρούστηκε με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος επέκρινε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς της τοπικής κυβέρνησης και του πυροσβεστικού σώματος.

Δεσμεύτηκε για την μεταστέγαση εντός τριών εβδομάδων όλων των κατοίκων που έχασαν τα σπίτια τους, στόχος που ο Κόρμπιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

«Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται από πουθενά ότι ο στόχος πρόκειται να επιτευχθεί», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.