Επίθεση στο κτήριο του ανώτατου δικαστηρίου της Βενεζουέλας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Παράλληλα, υποστηρίζει πως μία χειροβομβίδα που εκσφενδονίστηκε προς το κτήριο δεν εξερράγη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε τηλεοπτικό μήνυμά του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες αντιμέτωπος με διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση και κριτική και από στελέχη της κυβέρνησής του, ανέφερε ότι είχε εξαπολύσει ειδικές δυνάμεις εναντίον των «τρομοκρατών», όπως ονόμασε τους δράστες της επίθεσης.

Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο πέταξε και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών, και απαίτησε από την αντιπολίτευση «να καταδικάσει αυτή την πραξικοποηματική επίθεση».

Το φιλικό προς την κυβέρνηση ανώτατο δικαστήριο της χώρας συγκεντρώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πυρά των αντιπάλων του Μαδούρο για μια σειρά αποφάσεων που έχουν ενδυναμώσει τη θέση του και υποσκάψει το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει ότι αυτός και οι υποστηρικτές του θα προχωρήσουν σε ένοπλο αγώνα εάν η σοσιαλιστική του κυβέρνηση ανατραπεί από τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον 75 άτομα έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις από τον Απρίλιο.