Με αφορμή την επικείμενη διάσκεψη που αρχίζει αύριο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Νίκος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε πως «δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό»

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος συνοδεύει τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη διάσκεψη, στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς «είναι η συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Με αφορμή παράλληλα τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές, ότι η διάσκεψη γίνεται με «εξαναγκασμό» του ΟΗΕ, σημειώνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη διάσκεψη «με τη σαφή πολιτική βούληση να δημιουργηθούν τέτοιες προοπτικές, που να επιτρέπουν αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από τη συζήτηση των κεφαλαίων της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα κριθεί κατά πόσο η παρούσα διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα. «Αν η Τουρκία συνεχίσει να έχει στο Κρανς Μοντανά θέσεις, όπως αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη και αυτό θα είναι από υπαιτιότητα της Άγκυρας. Ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά με απόλυτη σοβαρότητα, όπως πρέπει να χαρακτηρίζει την συμπεριφορά της σε τέτοιες στιγμές, προσέρχεται στη διάσκεψη με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου» δηλώνει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σημειώνει ακόμη πως «δεν πρόκειται για πενταμερή διάσκεψη» και πως όλες οι ενέργειες για τη διάσκεψη «είναι αποτέλεσμα συντονισμού της ελληνικής με την κυπριακή κυβέρνηση».