Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν επιθυμεί να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα, δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνέντευξή του σε αμερικανικό περιοδικό, προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας την κατάλληλη στιγμή».

«Αν υπάρχει κάποιος στη βασιλική οικογένεια που θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δεν νομίζω», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στο Newsweek και σχολίασε ότι οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι το κάνουν «για το καλό του λαού».

Ο Χάρι μίλησε και για την εμπειρία που είχε ακολουθώντας το φέρετρο της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα, στην κηδεία της όταν εκείνος ήταν 12 ετών και είπε ότι κανένα παιδί «δεν πρέπει να καλείται να το κάνει».

Ο νεαρός πρίγκιπας, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι έκανε ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσει τον θάνατο της μητέρας του σε τροχαίο στο Παρίσι, δήλωσε: «Η μητέρα μου μόλις είχε χαθεί και εγώ έπρεπε να περπατήσω πίσω από το φέρετρό της, περιστοιχισμένος από χιλιάδες ανθρώπους που με κοιτούσαν ενώ εκατομμύρια άλλοι με παρακολουθούσαν από την τηλεόραση».