Η Μόσχα απαντά στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την δική του απάντηση στις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ρωσίας επικαλούμενες την εμπλοκή της στην Ουκρανία σκέφτεται να δώσει το Κρεμλίνο δηλώνοντας ότι ήδη εξετάζει το ζήτημα αυτό, στο οποίο όπως λέει θα τηρήσει την αρχή της αμοιβαιότητας.

“Όπως δείχνουν οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί όλα τα προηγούμενα έτη, η βασική αρχή που διέπει αναμφίβολα την επιβολή κυρώσεων, είναι η αρχή της αμοιβαιότητας, συνεπώς είναι κάτι εντελώς αιτιολογημένο και κατανοητό”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η απάντηση της Μόσχας στις κυρώσεις που επέβαλλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πεσκόφ είπε ότι “σε επίπεδο των δικών μας εμπειρογνωμόνων, διατυπώνονται διάφορες εκδοχές κυρώσεων οι οποίες και θα προταθούν”.

Αναφερόμενος μάλιστα στην συνάντηση Πούτιν -Τραμπ, που αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής της G20 στο Αμβούργο, είπε ότι δεν ακυρώνεται η συνάντηση, αλλά “δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη τίποτα το συγκεκριμένο” γι’ αυτή.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.