Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 18χρονο άνδρα που φέρεται ως ύποπτος για διανομή προπαγάνδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε σήμερα το γραφείο της εισαγγελίας.

Ο ύποπτος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στην Ουτρέχτη (κεντρική Ολλανδία) ως ύποπτος για διάδοση βίαιων βίντεο και ενδεχόμενη παροχή οδηγιών σε άλλους για την κατασκευή εκρηκτικών.

Δικαστής αποφάσισε χθες Τρίτη ότι ο άνδρας πρέπει να τεθεί υπό κράτηση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ενόσω θα διεξάγονται περαιτέρω έρευνες, ανέφερε ανακοίνωση της εισαγγελίας. Δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμη οποιεσδήποτε κατηγορίες.

Οι ολλανδικές υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν πως μια επίθεση στην Ολλανδία είναι πιθανή. Το επίπεδο εκτίμησης απειλής στη χώρα βρίσκεται στο τέσσερα μιας πεντάβαθμης κλίμακας από τον Μάρτιο του 2013.

Δεκάδες νεαροί Ολλανδοί έχουν πάει για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια και οι αρχές εκφράζουν ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις όταν επιστρέψουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ