Πονοκέφαλο προκαλούν στον Εμανουέλ Μακρόν οι συνεχείς παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών, αφού μία ημέρα μετά την παραίτηση της υπουργού Άμυνας Σιλβί Γκουλάρντ, την αποχώρησή του από την κυβέρνηση Μακρόν ανακοίνωσε και ο επικεφαλής του MoDem Φρανσουά Μπαϊρού,

Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά την ανακοίνωση Μπαϊρού που κατέχει το χαρτοφυλάκιο δικαιοσύνης, την αποχώρησή της από την κυβέρνηση ανακοίνωσε και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μαριέλ ντε Σαρνέζ. Όπως ανέφερε η ίδια, παρατήθηκε για να αναλάβει τη θέση της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του MoDem στη νέα γαλλική Βουλή. Κι αυτό ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης υπό τον Εντουάρ Φιλίπ.

Η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Σιλβί Γκουλάρ υπέβαλε την Τρίτη την παραίτησή της, με ανακοίνωση. Προερχόμενη από το κεντρώο κόμμα Modem, το οποίο συνεργάζεται με την κυβέρνηση, αλλά αποτελεί στόχο δικαστικής έρευνας για αργομισθίες συνεργατών στο ευρωκοινοβούλιο, η Σιλβί Γκουλάρ δήλωσε: «Στην υπόθεση ότι θα γίνει δικαστική έρευνα με στόχο την εξακρίβωση των ακριβών συνθηκών για το καθεστώς εργασίας των συνεργατών μου στο ευρωκοινοβούλιο, επιθυμώ να είμαι ελεύθερη για να αποδείξω την αθωότητά μου», αναφέρει σε ανακοίνωση.