Ένας 17χρονος σκοτώθηκε από πυρά στις πρόσφατες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι, με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει στους 73 από τον Απρίλιο.

Το περιστατικό συνέβη στο Καράκας, όπου περίπου 10.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους στο ανατολικό και εύπορο τμήμα της πόλης. Αντιμέτωποι με κανόνια νερού και δακρυγόνα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, μολότοφ, και πυροτεχνήματα πίσω από αυτοσχέδιες ξύλινες ασπίδες.

«80η μέρα της αντίστασης, και ο λαός δεν έχει κουραστεί. Σήμερα είναι σαφές σε οποιονδήποτε ανησυχούσε ότι οι δρόμοι ηρέμησαν, ότι αυτό δεν ισχύει», δήλωσε ο Φρέντι Γκουεβάρα, βουλευτής του κόμματος Λαϊκή Θέληση, στη διαδήλωση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος σε βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένας αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς να πυροβολεί με πιστόλι, ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας Νέστορ Ρεβερόλ είπε ότι υπήρξε «ανάρμοστη και δυσανάλογη χρήση βίας». Σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες, προσθέτοντας ότι γίνεται έρευνα για τους αξιωματικούς που εμπλέκονται. Ο ίδιος καταδίκασε τη χρήση βίας εκ μέρους των διαδηλωτών. Ο δήμαρχος δήλώσε ότι ο νεκρός ήταν 17 ετών, ονομαζόταν Φαμπιάν Ούρβινα και ότι σκοτώθηκε από σφαίρα στο στήθος. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τουλάχιστον 27 τραυματίες.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι σύρει την χώρα προς τη δικτατορία με την καθυστέρηση εκλογών, τη φυλάκιση ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, και την πίεση για την αλλαγή του συντάγματος.