Την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, υπογράμμισε ο Πιερ Μοσκοβισί, ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων

Ο Μοσκοβισί, μιλώντας στο Politico, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει λάβει μέρος σε πάνω από 80 συνεδριάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έχει καταληφθεί από «απόγνωση». «Αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες τη μοίρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι κάποιες φορές, το συμβούλιο βασίζεται σε ανεπαρκή πληροφόρηση και η έλλειψη λογοδοσίας που αποτελεί χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι απαράδεκτη.

Χρειάζεται οι εθνικές κυβερνήσεις να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες όσον αφορά την Ελλάδα. Το μήνυμά του προς τους Έλληνες είναι: «Κάνατε αυτά που σας αναλογούσαν. Αναλάβατε τη δική σας ευθύνη. Τώρα πρέπει να αναλάβουμε τη δική μας».

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη. Αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν σημαίνει πόνος. Δεν σημαίνει ότι κάποιος τιμωρείται», σημείωσε.