Ελεύθερους όλους τους υπόπτους που είχαν προσωρινά συλληφθεί με την κατηγορία της συνεργασίας και της συμμετοχής στην πολύνεκρη επίθεση που πραγματοποίησε ο 22χρονος Βρετανός τζιχαντιστής λιβυκής καταγωγής, Σαλμάν Αμπέντι στο Μάντσεστερ Αρίνα, άφησε η Βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το protothema.gr, και οι 22 συλληφθέντες για το τρομοκρατικό δίκτυο που οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, πριν από λίγες εβδομάδες, αφέθηκαν ελεύθεροι, δίχως να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η ανατροπή στις εκτιμήσεις της αστυνομίας αφορά την οργάνωση της επίθεσης, καθώς η αρχική άποψη, βάσει της οποίας οργανώθηκε από ένα ολόκληρο σύστημα, δείχνει να εγκαταλείπεται. Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής αστυνομίας δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Σαλμάν Αμπέντι λειτούργησε μόνος του, ενώ μόνος του κατασκεύασε και τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η αναζήτηση της αστυνομίας αφορά, πλέον, τη χρονική περίοδο κατά την οποία προμηθεύτηκε τα υλικά και έφτιαξε τη βόμβα, αλλά και την προέλευσή τους.

Στη Βρετανία, οι ύποπτοι που συλλαμβάνονται με βάση τον τρομοκρατικό νόμο, μπορούν να κρατηθούν για 14 ημέρες, πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες ή αφεθούν ελεύθεροι.