Το σχέδιο της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αλλάξει, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέι, παρά το γεγονός ότι στις εκλογές της 8ης Ιουνίου η Μέι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

"Η θέση μας έχει παρουσιαστεί με σαφήνεια σε διάφορα μέρη και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτό", είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος ο οποίος πρόσθεσε πως ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις εξέφρασε την ίδια θέση νωρίτερα σήμερα.

"Προφανώς θα υπάρξουν συζητήσεις στο υπουργικό συμβούλιο αλλά (ο Ντέιβις) είπε επίσης σαφώς ότι έχουμε παρουσιάσει με μεγάλη σαφήνεια τα σχέδιά μας και δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτά".

Το εκλογικό αποτέλεσμα ανάγκασε τη Μέι να επιδιώξει την επίτευξη συμφωνίας με ένα μικρό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), ώστε να ενισχύσει την κυβέρνησή της και να ψηφίσει σημαντικά νομοσχέδια.

"Οι συνομιλίες συνεχίζονται με το DUP, σημειώνεται καλή πρόοδος", ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Το πρώτο τεστ οποιασδήποτε συμφωνίας αναμένεται να φανεί στην Ομιλία της Βασίλισσας - μια επίσημη περίσταση όπου η κυβέρνηση ζητά από το Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη νομοθετική της ατζέντα.

Η ομιλία αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, αλλά ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό, χωρίς να λέει αν υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει. Το BBC ανέφερε πως η ομιλία μπορεί να καθυστερήσει μερικές ημέρες.