Βέτο στα ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα της Σαουδικής Αραβίας έθεσε η κυβέρνηση, η οποία απαγορεύει πλέον να εκπέμπουν κανάλια ειδήσεων του Al Jazeera, υπό το πρίσμα της απομόνωσης του Κατάρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απαγόρευση συνοδεύεται και από πρόστιμο ύψους 25 χιλ. ευρώ. Σε ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η αρμόδια Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά διέταξε να «αφαιρεθούν όλα τα κανάλια από το δίκτυο Al Jazeera Media» στη χώρα και να αντικατασταθούν από κανάλια συμβατά με «την επίσημη τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι όλα τα κανάλια του Al Jazeera πρέπει να απομακρυνθούν από όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τις τουριστικές εγκαταστάσεις και τις επιπλωμένες οικιστικές μονάδες, εξ’ ολοκλήρου και χωρίς εξαίρεση, συμπεριλαμβανομένων και όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων που σχετίζεται με το Al Jazeera», ανέφερε η εγκύκλιος.

«Κάθε εγκατάσταση που παραβιάζει την προαναφερθείσα εγκύκλιο θα θεωρείται υπεύθυνη και θα τιμωρείται με πρόστιμο ή την ακύρωση της άδειας ή και και τα δύο».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης από 3 έως 15 χρόνια και πρόστιμο τουλάχιστον 120.000 ευρώ.