Τραγικό έμελλε να είναι το τέλος για την εγγονή και θετή κόρη του Νικήτα Χρουστσόφ, ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ψυχρού Πολέμου, που έθεσε μεταξύ άλλων τις βάσεις για την αποσταλινοποίηση της χώρας.

Η Γιούλια Χρουστσόβα, 77 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο το πρωί της Παρασκευής στην Μόσχα, όταν την παρέσυρε η ταχεία αμαξοστοιχία AEROEXPRESS που συνδέει το αεροδρόμιο Βνούκοβο με το κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ περπατούσε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η Γιούλια Χρουστσόβα δεν πρόφτασε να αντιδράσει στο σφύριγμα του τρένου, με το οποίο επιχείρησε να την προειδοποιήσει ο μηχανοδηγός.

Σύμφωνα με πηγή της υπηρεσίας άμεσης επέμβασης της πόλης, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Tass, η 77χρονη Γιούλια Χρουστσόβα, βρήκε τραγικό θάνατο στην αποβάθρα «Μιτσουρινετς», την στιγμή που πήγαινε να περάσει την σιδηροδρομική γραμμή σε ακατάλληλο σημείο.

Η Γιούλια Χρουστσόβα, ήταν κόρη του Λεονίντ Χρουστσόφ, γιου του σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ. Ο Νικήτα Χρουστσόφ, υιοθέτησε την εγγονή του όταν ο Λεονίντ χάθηκε και θεωρήθηκε αγνοούμενος. Η μητέρα της, την οποία ουσιαστικά δεν γνώρισε, είχε συλληφθεί το 1943 με την κατηγορία ότι είχε επαφές με ξένους και χωρίς καν να περάσει από δίκη στάλθηκε στην εξορία στην οποία έμεινε 15 χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ