Οι βρετανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για πολιτική ήττα της Μέι

|
THESTIVAL TEAM

Παρά τη νίκη των Συντηρητικών στις βρετανικές εκλογές, το χαμένο στοίχημα της αυτοδυναμίας φέρνει σε δύσκολη θέση το κόμμα και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, όπως αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος των «Times» που κάνει λόγο για «το μεγάλο χαμένο στοίχημα της Μέι».

Όπως αναφέρουν οι «Times» το όνειρο της πρωθυπουργού της Βρετανίας να ενισχύσει την πλειοψηφία της «φαίνεται ότι έγινε συντρίμμια». Γίνεται λόγος για «το μεγάλο χαμένο στοίχημα της Μέι», που παρά τη νίκη της δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία που περίμενε για να ενισχυθεί η θέση της στις διαπραγματεύσεις για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ξεκινούν στις 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εκλογικό αποτέλεσμα ίσως κοστίσει στη Μέι κατά τις διαπραγματεύσεις, λόγω της «εύθραυστης κατάστασης» που έχει διαμορφωθεί στη Βρετανία. «Την ώρα που οι Βρυξέλλες παρακολουθούν την κατάσταση με προσοχή, υπάρχουν φόβοι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται σε εύθραυστη κατάσταση όταν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε δέκα ημέρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι Guardian και Daily Telegraph κάνουν λόγο για «προβλέψεις σοκ για τη Μέι», ενώ Daily Mail, κάνει λόγο για μια χώρα «βυθισμένη στο πολιτικό χάος», προσθέτοντας πως η Βρετανία βρίσκεται «στην κόψη του ξυραφιού». Παράλληλα, αναφέρει πως η πρωθυπουργός «ηττήθηκε κατά καταστροφικό τρόπο μετά από την χειρότερη προεκλογική εκστρατεία στην ιστορία».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.