Μ. Βρετανία: Πύρρειο νίκη των Τόρις δείχνουν τα exit polls

|
THESTIVAL TEAM

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα με τη ροή των αποτελεσμάτων να δείχνει ότι όχι μόνο δεν κερδίζει έδρες το κόμμα της, αλλά ότι χάνει πιθανώς και την αυτοδυναμία του στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το exit poll, το Συντηρητικό Κόμμα δεν κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν ενισχύουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη. 

Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, η Μέι χάνει την απόλυτη πλειοψηφία λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Σε δηλώσεις τους στις αντίστοιχες προεκλογικές τους περιφέρειες, η Μέι δήλωσε ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, οι Συντηρητικοί θα διασφαλίσουν την σταθερότητα της χώρας, ενώ ο Κόρμπιν την κάλεσε να παραιτηθεί.

Το Συντηρητικό Κόμμα εξασφαλίζει 314 έδρες στο 650-μελές κοινοβούλιο και κατά συνέπεια δεν κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll που μεταδόθηκε από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Οι Τόρις κατείχαν στην απερχόμενη Βουλή των Κοινοτήτων, 330 έδρες.

Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν συγκεντρώνουν 266 έδρες ενισχύοντας την κοινοβουλευτική τους δύναμη κατά 32 έδρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ipsos/MORI.

Το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εξασφαλίζει 14 έδρες στην Βουλή των Κοινοτήτων, σύμφωνα το exit poll. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Μένζις Κάμπελ δήλωσε ότι θεωρεί πολύ δύσκολη την συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνητικό συνασπισμό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.