Η Έμιλι Θόρνμπερι, σκιώδης υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών κάλεσε την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, κατηγορώντας την ότι διέπραξε ύβρη ζητώντας εκλογές για να πάρει λευκή επιταγή για το Brexit.

Η Θόρνμπερι επέκρινε την Μέι σε συνέντευξή της στο Sky News για την υπεροψία της να ζητήσει εκλογές, περιμένοντας από τους πολίτες να ψηφίσουν τους Συντηρητικούς.

«Απλά σκεφτείτε την ύβρη της πρωθυπουργού πριν από επτά εβδομάδες όταν ήταν 20 μονάδες μπροστά και ζητούσε λευκή επιταγή, ήθελε να κάνει ό,τι θέλει με τη χώρα όσον αφορά στο Brexit, την οικονομία, την Εθνική Υπηρεσία Υγείας. Εμείς είπαμε «όχι» και το εννοούσαμε. Και ο ηγέτης μας με το μανιφέστο μας μπήκε μπροστά, δέχθηκε απίστευτες προσωπικές επιθέσεις και έδειξε ότι αν κάποιος είναι δυνατός και σταθερός είναι εκείνος. Η Μέι πρέπει να σκεφθεί τη θέση της, καθώς θα έχει αποτύχει παταγωδώς αν ευσταθεί το exit poll».

Όσον αφορά στο κόμμα των Εργατικών και το τι μπορεί να κάνει, είπε: «Θα δούμε τι θα ακολουθήσει, όμως αν το κόμμα μας κληθεί να στελεχώσει την επόμενη κυβέρνηση, θα το κάνουμε και θα το κάνουμε με ενωτικό τρόπο και ένα δημοφιλές μανιφέστο, καθώς και με ένα ηγέτη, ο οποίος είναι ισχυρός».